ZILVERZAND

Zilverzand is een hoogwaardig kwartszand soort. Door het hoge silicium gehalte van het product is het wit van kleur. Het zilverzand heeft van zichzelf een hoge mineralen en chemische zuiverheid. In een speciaal proces wordt zilverzand op de juiste korrelmaat geclassificeerd voor de toepassingen in manegebodems. Het zilverzand heeft een korrelgrootte van ca. 150 / 160 Mu, dit is fijn zand waardoor een stabiele bodem ontstaat. Ook is het zilverzand eentoppig van structuur waardoor het goed draineert zonder dicht te slibben. 

Zilverzand wordt vaak toegepast als toplaag van de paardrijbak met een laagdikte van ca. 10 cm. Eventuele toevoegingen zoals geopad, polyvlokken of polyestervezels kunnen vooraf gemengd of naderhand ingefreesd worden. 

Zagron is leverancier van zand en bouwstoffen, indien gewenst kunnen wij voor het aanleggen van de rijbak u in contact brengen met bedrijven die dit voor u kunnen verzorgen.

Bij interesse kunt u ons een offerte aanvraag sturen naar info@zagron.nl met daarin de gewenste hoeveelheid, locatie van levering en periode van levering. Wij zullen spoedig antwoorden met een scherpe prijs.

Zilverzand wordt geleverd onder NL BSB certificaat. Het is een schoon product en is vrij toepasbaar in de bodem.

Specificatie van het manegebodem zilverzand
 
Zandgehalte (%) 100  
Zandmediaan (M 50) 130  
Vochtgehalte (%) 4-6  
Stortgewicht (t/m³) 1,4   
     
     
     
     
Bovenstaande gegevens zijn een indicatie en kunnen geen rechten aan worden ontleend.
 
“betreft natuurproduct, kleur maat en structuur kunnen afwijken”

 

zagron grondbank en bouwstoffen levert zand voor uw paardrijbak, paardenbak, rijbaan, buitenbak, dressuurspiegel, paddock, ring, paardenbakzand, etc.