CYCLOONZAND

Cycloonzand wordt vaak toegepast in de toplaag van rijbodems, door de fijne korrel en gunstige opbouw is het zand stabiel en goed water doorlatend. Het door ons aangeboden cycloonzand heeft een korrelgrootte van ca. 180 / 190 Mu en is door het classificatie proces vrij van slib waardoor het goed water doorlaat. Het zand is grijs van kleur.

Cycloonzand dankt zijn naam aan het zeef- en schoonmaakproces. Het zand met water wordt door een draaikolk (cycloon) gescheiden van grove en fijne deeltjes. Hierdoor blijft er een fijne zandsoort zonder slib of grind over.

Eventuele toevoegingen zoals geopad, polyvlokken of polyestervezels kunnen vooraf gemengd of naderhand ingefreesd worden. 

Zagron is leverancier van zand en bouwstoffen, indien gewenst kunnen wij voor het aanleggen van de rijbak u in contact brengen met bedrijven die dit voor u kunnen verzorgen.

Bij interesse kunt u ons een offerte aanvraag sturen naar info@zagron.nl met daarin de gewenste hoeveelheid, locatie van levering en periode van levering. Wij zullen spoedig antwoorden met een scherpe prijs.

Cycloonzand wordt geleverd onder NL BSB certificaat. Het is een schoon product en is vrij toepasbaar in de bodem.

Specificatie van het manegebodem cycloon zand
 
Zandgehalte (%) 100,0   zagron cycloon zand percentage op zeef
Zandmediaan (M 50) 188  
Waarde D 60 211  
Waarde D 30 158  
Waarde D 10 132  
CU-Waarde (D 60/D10) 2  
Kromingscoëfficiënt 1  
Vochtgehalte 4,2  
Bovenstaande gegevens zijn een indicatie en kunnen geen rechten aan worden ontleend.
 

 
“betreft natuurproduct, kleur maat en structuur kunnen afwijken”
 


 


zagron grondbank en bouwstoffen levert zand voor uw paardrijbak, paardenbak, rijbaan, buitenbak, dressuurspiegel, paddock, ring, paardenbakzand, etc.