| BOOMSCHORS

Boomschors is een natuurlijke veilige valondergrond voor speeltoestellen en voldoet aan de norm NEN-EN 1177. Zagron Grondbank en Bouwstoffen levert diverse soorten, kwaliteiten en fracties boomschors, zoals Boomschors Grove Den en Franse Zeeden. Boomschors is een relatief goedkoop product die eenvoudig zelf te plaatsen is. Daarbij heeft de mooie donkerbruine kleur een decoratieve uitstraling en is het product onkruid werend en voorkomt het uitdroging van de grond. Als valdempende ondergrond, tot een valhoogte van 300 centimeter, dient de boomschors een fractie te hebben tussen de 20 en 80 millimeter met een laagdikte van 30 centimeter. 

Het standaard assortiment van Zagron bestaat uit Boomschors Franse Zeeden, Boomschors Grove Den en Mulch.

 

| BOOMSCHORS VAN FRANSE ZEEDEN

Boomschors van Franse Zeeden is een duurzame en decoratieve boomschors met een mooie roodbruine kleur. Door maritiem klimaat is deze boom langzaam gegroeid waardoor de schors uit meerdere dunnen lagen bestaat. Hierdoor is deze soort boomschors beter bestand tegen vocht en verteerd daardoor langzamer. Boomschors van Franse Zeeden is dus harder van structuur en heeft daardoor een relatieve lange levensduur. Voldoet aan de norm NEN-EN 1177 als valdempende ondergrond voor speeltoestellen.


| BOOMSCHORS GROVE DEN

Grove Den boomschors is van naaldhout en is geschikt voor veilige valondergronden onder speeltoestellen conform norm NEN-EN 1177. Boomschors van de Grove Den is goedkoper dan boomschors van de Franse Zeeden. Dit komt omdat de schors uit minder maar dikkere lagen bestaat hierdoor zal deze eerder verteren en gaat hij circa 3 jaar mee.


| MULCH

Mulch bestaat hoofdzakelijk uit de vezel van de Franse Zeeden boomschors en voor een klein deel uit Franse Zeeden boomschors. Mulch is taai van structuur en heeft een goede valdempende werking. Het is dus uitermate geschikt als val- en speelondergrond voor onder speeltoestellen en voldoet aan de norm NEN-EN 1177. De structuur van de Mulch is dusdanig dat het zich goed zal zetten.