| ZAGRON

Zagron is een klantgerichte platte organisatie met de roots diep geworteld in de aannemerswereld. De mensen achter Zagron zijn Ad Hofmans Sr. en Jan Willem Hofmans. De lange voorgeschiedenis van het familiebedrijf startte rond 1900, waarbij de expertise lag op het gebied van zand en grond e.d., cultuurtechniek en transport. Het bedrijf heeft daardoor veel kennis van zaken en kent de eisen en wensen in de aannemerij.

Met deze ontwikkelde kennis kan Zagron consequent producten van de hoogste kwaliteit aanbieden, die ook voldoen aan alle gestelde eisen. Naast het samenstellen van bomenverbeteraars, worden ook partijen grond ingenomen, gekeurd en weer hergebruikt, met een steeds belangrijkere rol voor hergebruik van grond en bouwstoffen.

In 2018 is Zagron Hofmans verhuist van Hedel naar hun nieuwe locatie in Ammerzoden aan de Walderweg 2.

 

TERRAMIXX

Bijna 40 jaar geleden werd het eerste bomenzand geleverd. Sindsdien levert Zagron aan vele gerenommeerde civiel- en cultuurtechnische aannemers en aan grote en kleine gemeentes. Met hun gewaardeerde producten zoals bomenzand 300, bomenzand 500, bomengranulaat breuksteen, bomengranulaat lava en bomengrond behoort Zagron tot de marktleiders in bodemverbeteraars. Terramixx bodemverbeteraars worden op eigen locatie geproduceerd, ruim in voorraad gehouden en vervolgens landelijk uitgeleverd. Het bedrijf levert de beste materialen die geleverd worden onder certificaat. Zagron is BRL9335, protocol 1 & 4 en BRL9341 gecertificeerd. De recepten voor bomenzand en bomengranulaat heeft Zagron samen met experts samengesteld.


GRONDBANK EN BOUWSTOFFEN

De grondbank van Zagron richt zich op het innemen van kleine partijen zand en grond, waarbij het gaat om vrijgekomen grond van o.a. (wegen)bouwprojecten. Nadat deze partijen zijn ingenomen worden zij gekeurd en geschikt gemaakt voor hergebruik. Dit proces van het samenstellen en keuren van grond wordt onder het certificaat BRL9335-1 uitgevoerd. Door deze certificering is het ook mogelijk om bij Zagron zand en grond zonder keuringsdocumenten aan te leveren.
De Bouwstoffenhandel bestaat uit het leveren van verschillende soorten zand voor een groot aantal toepassingen, klei voor bijvoorbeeld dijken, leem voor ecologische vijvers, meng of betongranulaat voor toepassing als fundering in de wegenbouw, diverse soorten halfverharding voor wandel en fietspaden.

 

AFVALCONTAINERS EN RECYCLING

Zagron plaatst afvalcontainers van 3 tot 40 m³ voor particulier en zakelijke klanten. Deze tak is altijd al kleinschalig uitgevoerd echter vanaf 2017 hebben we het groter aangepakt en is er geïnvesteerd in een nieuw containerpakket bestaande uit verschillende type portaal en afzetbakken met bijbehorend transportmaterieel.
Op onze locatie te Ammerzoden kunnen we verschillende stromen verwerken tot herbruikbare grondstoffen zoals puin en menggranulaat. Daarnaast kunnen wij ook partijen vrijgekomen bij sloopwerken innemen of wegenbouw projecten met menggranulaat beleveren.