| VEELGESTELDE VRAGEN

| Wat voor afval kan ik afvoeren?
Maak van te voren de juiste keuze welke container u wilt bestellen. Wij hebben alle type afvalsoorten voor u op een rij gezet. Afval scheiden in meerdere containers is vaak goedkoper! Kijk daarom bij onze container combinatie deals.

Bouw- en sloopafval
Bouw en sloopafval is afval dat bestaat uit onder andere puin, hout, papier, karton, plastic, isolatie, vloerbedekking en andere materialen die bij het bouwen of slopen overblijven. Asbest, verkoolde materialen en chemicaliën horen hier niet bij.

Dakafval
Dakafval is dakbedekking van teer en bitumen zoals dakleer, isolatieplaten of hout met dakleer of bitumen resten, grind met bitumen of dakleerresten.

Groen- en Snoeiafval
Dit afval  bestaat uit takken, bomen, bladeren, bloemen, gras, riet, struiken, stobben, stronken of wortels.

Houtafval
Houtafval is afval van verschillende soorten hout zoals balken, planken, deuren, kozijnen, mdf, triplex, hardboard, spaanplaat, gelamineerd plaatwerk. Uitgezonderd is geïmpregneerd hout zoals schuttingpanelen en tuinhout (groene kleur) als ook bielzen en gecreosoteerde palen (donker van kleur en ruiken naar teer) deze soorten dient u als bouw en sloopafval af te voeren.

Puin met grond
Puin met grond is een mengsel van puin met grond. Het materiaal mag niet verontreinigd zijn met kool, asbest, olie, plastic, hout e.d.

Schone grond
Schone grond is grond waar geen puin, plastic, hout e.d. in gemengd zijn. De grond mag niet verontreinigd of verdacht zijn. We kunnen hier een inschatting van maken door een visuele beoordeling, of de grond er schoon uit ziet en niet stinkt naar b.v. olie, en door de openbare bodemkwaliteitskaarten te raadplegen. We hebben altijd het recht een bak grond te weigeren, waarna we in overleg een passende oplossing aan zullen bieden.

Schone puin
Puin is afval dat bestaat uit metselstenen, dakpannen, betonpuin, tegels, bestratingsmateriaal. IJzer in het beton is toegestaan. Er mag maximaal 10% zand in het puin aanwezig zijn. Plastic, hout, tempex e.d. horen niet in puin thuis en moeten daarom gescheiden worden voordat u het in de container stort. Asbest mag nooit bij het puin.

Welke type container heb ik nodig?
De afmetingen van onze containers staan aangegeven in onze webshop. Daarnaast staat er op elke foto een schep zodat u zelf beter een inschatting kunt maken van het formaat. De 6m³ is de meest verkochte container aan particulieren. Vaak is deze container voldoende voor klussen in en om het huis.

Waar leveren jullie?
Wij leveren binnen een straal van 20 km vanaf onze locatie in Ammerzoden. Wilt u weten of we bij u leveren? Kijk dan op deze kaart met ons leveringsgebied. 

Wanneer wordt de container opgehaald?

U kunt zelf aangeven wanneer wij de container op mogen halen. Dit kunt u aangeven door het container ophaalformulier in te vullen.

 

Hoeveel ruimte moet ik vrij houden voor de container?
Zorg dat er voldoende ruimte vrij is zodat de vrachtwagen de container kan plaatsen en ophalen. Je moet hierbij denken aan een lengte voor de vrachtwagen van 7 meter plus de gekozen container. Let op dat er geen objecten in de weg staan en zet desnoods de ruimte tijdig af.

 

Moet ik een vergunning aanvragen?

Als u geen ruimte heeft op uw eigen terrein om de container neer te zetten kan het zijn dat je een vergunning moet aanvragen. Voor het plaatsen van een afvalcontainer op gemeentegrond hebt u bij sommige gemeentes toestemming nodig. Ga op de website van uw gemeente na of een vergunning nodig is.

 

| Hoe vol mag ik de container vullen?

Graag gaan wij veilig over de weg met ons materieel. Daarom vragen u om het afval in de container niet hoger dan 20cm uit te laten steken. Is de container verkeerd geladen? Dan wordt deze niet opgehaald en worden extra ritkosten berekend.

Hoe lang is de huurperiode van de container?

Een container mag voor het betaalde bedrag maximaal 4 weken blijven staan. Hierna wordt een huur van 15 euro per week inclusief BTW in rekening gebracht.

Kan ik ook zelf afval bij jullie storten?

U kunt bij ons afval brengen, hiervoor rekenen wij vaste tarieven.
Klik hier voor onze actuele prijzen voor particulieren.