| ZILVERZAND

Zilverzand is een hoogwaardig kwartszand soort. Door het hoge silicium gehalte van het product is het wit van kleur. Het zilverzand heeft van zichzelf een hoge mineralen en chemische zuiverheid. In een speciaal proces wordt zilverzand op de juiste korrelmaat geclassificeerd voor de toepassingen in manegebodems. Het zilverzand heeft een korrelgrootte van ca. 150 / 170 Mu, dit is fijn zand waardoor een stabiele bodem ontstaat. Ook is het zilverzand eentoppig van structuur waardoor het goed draineert zonder dicht te slibben. 

Zilverzand wordt vaak toegepast als toplaag van de paardrijbak met een laagdikte van ca. 10 cm. Eventuele toevoegingen zoals geopad, polyvlokken of polyestervezels kunnen vooraf gemengd of naderhand ingefreesd worden. Zilverzand is erg wit in de zon waardoor verblinding kan optreden, als het zand vochtig is kan het grijzer van kleur worden. Zilverzand is niet altijd voorradig.

Zagron is leverancier van zand en bouwstoffen, indien gewenst kunnen wij voor het aanleggen van de rijbak u in contact brengen met bedrijven die dit voor u kunnen verzorgen.

Bij interesse kunt u ons een offerte aanvraag sturen naar info@zagron.nl met daarin de gewenste hoeveelheid, locatie van levering en periode van levering. Wij zullen spoedig antwoorden met een scherpe prijs.

Zilverzand wordt geleverd onder NL BSB certificaat. Het is een schoon product en is vrij toepasbaar in de bodem.

Specificatie van het manegebodem zilverzand

Zandgehalte (%) 100
Zandmediaan (M 50) 130
Vochtgehalte (%) 4-6
Stortgewicht (t/m³) 1,4

 Bovenstaande gegevens zijn een indicatie en kunnen geen rechten aan worden ontleend.